Om meg

Trond Haugmark (13.04.1975) er vokalist og forteller.


Han vokste opp i Verdal i Trøndelag i en familie hvor musikken alltid står sentralt. Han begynte tidlig å spille piano på Kulturskolen etterfulgt av sang som instrument. Musikken har derfor alltid spilt en viktig rolle selv om han etablerte seg relativt sent som artist. 


I 2015 ga han ut sitt debutalbum, My Reverie. Tittelen, som betyr «Min dagdrøm», er et album med låter som spenner fra 1930 - talls jazz til mer moderne poplåter.


Om albumet er det skrevet:
"Oldies goldies and new hits!
Reminds me a little of Chet Bakers voice. Steady professional musicians, and new hit potential!" 
- from Jazz classics


"Velvet, lovely voice and good musicians. It was a winner for my candlelight dinner! 
In between the old jazz gems, it is also some new material.» - Morgan AnderssonDet som skiller Trond fra andre jazzartister er at han har en utdannelse i fortellerkunst fra Oslo Met. På en forestilling med Trond Haugmark får publikum ofte musikk pakket inn i fortellinger.


I de senere årene har han hatt en forkjærlighet for Chet Baker. Chet Baker var en representant for sjangeren cool jazz, noe som henspeiler på noe kjølig, men kald har denne musikken aldri vært. Heller avslappet, suveren og uten de sterke showeffekter. Dette er ikke det noen ville kalt ”vanskelig jazz”, musikken er tilgjengelig og følsom, med tekst i fokus.


Trond har skrevet og produsert forestillingen My Buddy om jazzlegenden. I arbeidet med å skrive forestillingen satte jeg meg inn i kildene og biografiene om hans liv og karriere, og jo mer jeg jobbet med dette, jo mer tydelig ble Baker for meg. Etter hvert føltes han mer som en kompis, selv om jeg aldri har møtt han. Under arbeidet fulgte jeg i hans geografiske fotspor, både i USA og i Europa.


Fra forestilling til album
Etter strålende mottagelse av fortellerkonserten og utallige henvendelser vedrørende opptaket som ble gjort den kvelden, har Trond Haugmark nå bestemt seg for å slippe det på en liveplate. Albumet finnes tilgjengelig på Spotify og alle andre strømmetjenester i tillegg til CD.